browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Okategoriserade

Sverige (Stockholm)

Tillbaka i vår lägenhet i det folktomma och inte alltför spontana landet. Resan med lastbilsfärjan till Turkiet var en dans på rosor, efter två dagar landsteg vi i Mersin och efter 15 timmars tullformaliteter (en kort väntan vid tanke på Egypten) tog vi farväl av Stan och Marianne (aussies) och körde norr ut. Turkiet är … Continue reading »

Categories: Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sverige (Stockholm)

Sverige (Tjörn)

Efter en tripp genom, Turkiet, Bulgarien, Rumänien, Moldavien, Ukraina, Polen, Tyskland och Danmark har vi nu kommit hem till Sverige igen. Mer info kommer

Categories: Okategoriserade | 11 Comments

Egypten (Port Said)

Efter vår tidigare och enligt oss mycket målande beskrivning av Egypten, har vi som sista inlägg från kontinenten Afrika valt att låta bilder tala, då ord lätt får en bitter eftersmak (i alla fall ibland). Luxor Tempel   Vi på jakt efter diesel, de på jakt efter baksheesh   +45 grader i vattnet +45 grader … Continue reading »

Categories: Okategoriserade | 8 Comments

Egypten (Aswan)

Sökord: Korruption, byråkrati och oärlighet. Negativa rykten florerar om detta överbefolkade land ifrån väst till öst och jag vill lova ALLA rykten är sanna. Är det något land jag ångrat att vi besökt, så är det EGYPTEN. Sodom på jorden, där man får leta som efter en nål i en höstack efter en enda hederlig … Continue reading »

Categories: Okategoriserade | 8 Comments

Sudan (Wadi Halfa)

Vi hade hört att det skulle bli hett i Sudan, men ingen och då menar vi ingen kan föreställa sig hur överjävligt det kan vara när det är 51 grader varmt i SKUGGAN. Det närmaste man kan komma är att sätta sig i bilen stänga rutorna, sätta på 4 gigantiska hårfönar i ansiktet och på kroppen och försöka … Continue reading »

Categories: Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Sudan (Wadi Halfa)

Etiopien (Addis)

Gränsövergången mellan Kenya och Etiopien var mycket smidig, så pass smidig att vi slapp betala den kostsamma vägavgift på 40 $ som alla behöver betala om man vistas i Kenya längre än 7 dagar. Den första kontakten med Etiopien var över alla förväntningar, fantastiskt god mat, vänliga vuxna och barn som inte vet vad hyfs … Continue reading »

Categories: Okategoriserade | 14 Comments

Kenya (Moyale)

Efter det senaste inlägget som f.ö. var lite för mycket pessimistiskt. Väljer vi nu att göra ett nytt inlägg om norra Kenya. När vi äntligen kom oss ifrån Nairobi, körde vi norr ut, men enligt vår GPS (som definitivt inte är lika pålitlig som kartläsaren) hamnade vi nordväst vid en sjö som vi inte tänkt … Continue reading »

Categories: Okategoriserade | Kommentarer inaktiverade för Kenya (Moyale)

Kenya (Nairobi)

Kenya, Al-Shabaabs favorit ”target”. Sedan vi kommit hit har de redan hunnit avlossa en granat på en nattklubb i Mombasa, som tur är inte i Nairobi där vi nu tillbringat två veckor i väntan på visum och smärre justeringar på RAA (kammrems byte är billigare än hemma). Vi är liksom resten av Afrikas invånare, så … Continue reading »

Categories: Okategoriserade | 4 Comments

Tanzania (Moshi)

Efter åtta månader kors och tvärs i Afrika börjar vi känna oss rejält avslappnade, nästan på gränsen till slöa. Vissa dagar är vårt största dilemma vilket, förtillfället, är bästa stället att läsa en bok, campingstolen, solstolen, stranden eller i bilen? 2005 var vi i Tanzania för första gången och firade chaufförens fyrtioåriga födelsedag. Sju år … Continue reading »

Categories: Okategoriserade | 9 Comments

Malawi (Chitimba)

Malawi är relativt okänt för gemeneman, men enligt alla som varit där är det definitivt värt ett besök. Vi valde att lyssna på vad folk vi mött sagt och styrde RAA mot Malawi istället för att korsa Mocambique på vår väg mot Tanzania. Malawi kan man kalla landet med de höga bergen och den stora … Continue reading »

Categories: Okategoriserade | 1 Comment