browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kenya (Nairobi)

Posted by on 1 juli, 2012

Kenya, Al-Shabaabs favorit ”target”. Sedan vi kommit hit har de redan hunnit avlossa en granat på en nattklubb i Mombasa, som tur är inte i Nairobi där vi nu tillbringat två veckor i väntan på visum och smärre justeringar på RAA (kammrems byte är billigare än hemma). Vi är liksom resten av Afrikas invånare, så otroligt trötta på alla terrorister och terrorhot som florerar både i Väst, Öst och Nordafrika och som enbart drabbar oskyldiga människor. På en av våra promenader här i Nairobi träffade vi på en liggande Kenyan (vilket är mycket ovanlig, då det inte finns speciellt många bra viloställen här i Nairobi), han (Geoffrey) hade drabbats av ett EP anfall och låg mitt på vägen. Efter att ha burit honom till ett lämpligare ställe och efter han kvicknat till, berättade han för oss att hans mamma dödats av en av alla bomber som sprängts i Nairobi av Al-Shabaab, efter sig lämnade hon tre små barn som fick klara sig själv (inget socialt skyddsnät här inte). Vi har insett att somalier inte är så populära här på östkusten. Innan man drar allt för snabba slutsatser och generaliserar allt för mycket bör tilläggas att Somalia är ett land i krig och total anarki sedan 1991 och om man läser på lite (vilket inte vi gjort) kan man få en bild av det s.k. landet och dess invånare.
Boko Haram är inte ett dugg bättre. Sedan vi kommit till Afrika har det säkert smällt av ett femtiotal bomber i Nigeria, där alla drabbade är oskyldiga.
Ja, det stämmer att vi börjat utveckla ett litet förakt gentemot religion i alla dess former, även de ”lärde” kristna (inte vanligt folk på gatan) som vi träffat på har en hatisk inställning gentemot muslimer, som de f.ö. tycker är ”djävulens redskap” här på jorden.
Vi har insett att religion, naturtillgångar och giriga politiker bidragit till att större delen av kontinenten Afrika aldrig kommer få uppleva fred.

Trist camping

Idag hände det som vi befarat skulle hända, vi råkade ut för en ficktjuv på en av de lokala bussarna i stan. Det enda som den fingerfärdige lyckligtvis fick tag på var chaufförens mobiltelefon. Men vi får se det positiva i det negativa, vi vart ju inte hotade till livet och det var ju bara en mobiltelefon. Synd bara att vi inte fick pröva vår pepparspray.
RAA hämtades i fredags och det som skulle ta 1 dag tog 5 dagar *pust*. För två dagar sedan fick vi vårat visum till Etiopien (Sudan fick vi förra veckan), så nu är visa shoppingen över för den här gången. Imorgon bitti drar vi vidare norrut mot Etiopien men vi längtar stort efter Västafrika där allt fungerar betydligt bättre än här i östra Afrika, dessutom är inte allting om pengar där som det är här. Detta bevisar en tydlig hypotes som hon har funderat över de senaste åren ÖSTKUSTEN SUGER och VÄSTKUSTEN RULES!!!!

4 Responses to Kenya (Nairobi)