browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Egypten (Aswan)

Posted by on 16 augusti, 2012

Sökord: Korruption, byråkrati och oärlighet.

Negativa rykten florerar om detta överbefolkade land ifrån väst till öst och jag vill lova ALLA rykten är sanna. Är det något land jag ångrat att vi besökt, så är det EGYPTEN. Sodom på jorden, där man får leta som efter en nål i en höstack efter en enda hederlig människa. Landet som är en skamfläck för kontinenten Afrika. Där en vit kvinna är lika betydelsefull som en hundskit. Egypten lika vedervärdigt som en malariamygga. Varbölden på planeten Tellus. Jag kedjar hellre fast mig naken vid en svart lavasten mitt ute i Nubiöknen (Sudan) i +50 grader, jag gifter mig hellre med alla talibanmän i Afghanistan samt Jimmie Åkesson, än sätter min fot här igen. Synd för övriga världen att inte Egyptens tio plågor må drabba detta gudsfärgätna land ännu en gång. ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG IGEN VILL JAG ÅTERVÄNDA HIT.
rat

Nu har vi väntat sedan förra torsdagen på att pråmen med RAA på skall anlända. Till hjälp har vi den lokala egyptiska fixaren Mohammed. Mohammed skiljer sig inte nämnvärt ifrån andra egypter vi stött på.  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ är det enda man kan avläsa i hans ansikte, för något pokerfejs har han inte. Mohammed är lika betydelsefull som en pissmyra, men vi har inget annat val än av att betala för hans ”tjänster” om vi inte vill stanna i Egypten för evigt.
Igår morse begav sig Chrille till hamnen för att hämta RAA (jag är inte tillåten att komma in), men RAA blev kvar pga. allt byråkratiskt dynga, samt att vi numera tillhör den lyckliga skaran av faranger som förser staden Aswan med internationellt bistånd d.v.s. vi är Aswans mjölkko. Vi får betala, betala och betala, för någon som helst ärlighet existerar inte, ärlighet är ett okänt begrepp i faraonernas land. Priset vi fick för en vecka sedan har ändrats 50 gånger och när jag ber Mohammed att specificera vad det är vi betalar för tar han sig för pannan och säger följande – I’m so tired, it’s Ramadan, so I can not think very clear. BASTARD!!!
pråm

Om det nu blir som vi hoppats att vi tillslut får tillbaka RAA, så kommer samma missöde möta oss på väg ut ifrån Egypten.

Det mest fantastiska är att egypterna själva verkar på något sätt upprörda över de allt färre turister som besöker land – Undra vad det beror på???????????????????????????

SORLIGT! att vår underbara resa skall få ett så tragiskt slut. Vi som älskar kontinenten Afrika och dess extremt trevliga invånare.

Mitt råd till er som drömt och planerat om en tripp hit, glöm det, åk till Syrien, Afganistan eller Darfur istället, det kan inte vara värre än Egypten.

8 Responses to Egypten (Aswan)