browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Spanien (norr om Gibraltar)

Posted by on 20 november, 2011

Körde längs spanska kusten och övernattade utanför Valencia och Alicante. När vi kom ner till Aguilas hittade vi ett underbart ställe alldeles vid havet där solnedgången gick ner över bergen, här stannade vi i fem nätter. Chrille kopplade in extraljusen på taket och Mia stod för markservicen.
Aguilas

Redan från första dagen har två personer varit ett återkommande inslag hos oss.
Först en dryg direktör ifrån Stockholm, som minsann varit bosatt i Spanien 17 år och därför inte bara visste allt om Spanien utan allt om världen för övrigt. Han uttryckte sig på följande sätt:
– Jag tycker inte om ”de där” ifrån Afrika, de behöver minsann inte fly ifrån ”sina” länder, det enda de är intresserade av när de kommer till Europa är att sälja knark.
Detta uttalande ledde till att Mia gömde sig inne i RAA och låtsades vara upptagen så fort Mr Besserwisser behagade att dyka upp.
Det andra besök vi fått är av en mer angenäm karaktär, Conrad ifrån Lyon som är i samma ålder som Chrilles pappa. Conrad reser runt ensam med sin husbil och fyrhjuling i både Europa och i Marocko för att fiska. Han har kommit med små presenter till oss som t.ex. plommonmarmelad och öl. Vi har försökt bjuda honom på middag men han viftar bara med handen och stannar i fem minuter innan han kör vidare.

Chrille äter

Sista kvällen träffade vi på Alex och Kathrine från Tyskland som kör en Toyota Land Cruiser, de skall köra samma resrutt som oss och har två år på sig. Det lär inte vara sista gången vi ser dem förhoppningsvis.
Efter att vi kommit till Solkusten har de regnat nästan hela tiden så just nu går vi omkring i ett köpcentrum och letar reseböcker och motoroljor innan vi drar till Marocko i början på veckan.

12 Responses to Spanien (norr om Gibraltar)