browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

SPANIEN (Vinaros)

Posted by on 8 november, 2011

Vi fick tips av två finnar att åka till nationalparken Krka (fortfarande Kroatien). Det enda som var något att se var vattenfallen i Skradinski Buk om det nu var så märkvärdigt (fast luften var fantastiskt hög och klar).

Skradinski Buk i Krka nationalpark

Körde efter det på fina vägar längs Adriatiska havet där husen låg så nära vattnet att man kunde sitta och fiska från balkongen (vi vart rejält avundsjuka).
Kroatien_vy
Stannade för att ta det lugnt i två dagar på en ödslig strand på ön Krk, där chauffören vandrade längs havet och kartläsaren försökte fiska med egenhändigt tillverkade metor av ståltråd & nylonlina. Det enda som nappade var något som liknade en akvariefisk ca 5cm lång.
Mia_fiskar
Istra höglandet i Kroatien har en mycket angenäm sevärdhet, orten Livade, där världens största vita tryffel (1,3 kg) har hittats. Naturligtvis kunde vi inte motstå att stanna till och köpa lite proviant, så nu ser vi fram emot några middagar bestående av pasta och tryffel tillagad på vårt excellenta Trianga kök.

När vi korsade gränsen mellan Kroatien och Slovenien, kändes det direkt att vi lämnat Balkan, vägarna var bättre och betydligt dyrare. Slovenien är otroligt naturskönt, med höga toppar på nästan 3000 meter och floder som rinner genom dalarna. Chrille ville stanna i Kranjska Gora (för er som är lika ovetande som jag kan jag meddela att de har en deltävling i världscupen i slalom varje år????).

Slovenien
Om vi tyckte att Slovenien var dyrt så var det inget mot Italien och då särskilt Venedig.
Venedig är SVINDYRT!!!!!! bara att åka färja gick på närmare tusen kronor :-( men Venedig är en såååå romantisk stad, så trots att vi mer eller mindre blev ruinerade så ångrar vi inte att vi åkte hit. Nu blir det att leva på lågbudget i minst två veckor (trodde vi).

Mia i Venedig

Körde ”snabbt” igenom Italien på motorvägarna och när vi kom till Frankrike kändes det nästan som att komma hem. Nu skulle vi njuta och ha det skönt i några dagar längs någon öde strandremsa, men det var då REGNET startade. Om vi tyckte att det regnade i Albanien var det bara duggregn jämfört mot det vi möttes av i Frankrike. Himlen öppnade sig och på 36 timmar kom det 200 mm (motsvarar 1/4 av årsnederbörden i Sverige). Camping tänkte vi skulle vara ett perfekt alternativ för att skydda oss mot regnet men därifrån blev vi tvångsförflyttade då floden utanför svämmade över, så det var bara att fortsätta köra söderut.

Vad händer?

fortsättning följer…

One Response to SPANIEN (Vinaros)