browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kroatien (Banja)

Posted by on 26 oktober, 2011

Jaha, då har vi varit på resa med RAA i två veckor och det är först efter dessa veckor som vi börjar komma ner i varv. Det känns så jäkla skönt att slippa gå upp och arbeta, det känns så jäkla skönt att ha så pass ro i kroppen att man kan sitta och stirra rakt ut i luften och inte tänka på något speciellt.


Vi tillbringade tre nätter i Montenegro och den finaste delen som vi kan rekommendera är definitivt ”jättelagunen” som börjar vid Kotor och slutar vid Herceg Novi. Perfekt sträcka att cykla, för Michael & Christina med co.
Det var på denna sträcka närmare bestämt vid Perast som vi träffade på några skräckinjagande jägare. Jägarna körde omkring med en Lada Niva och längst bak i en trälåda satt en jäv.. arg hund. På motorhuven hade de slängt upp ”CATCH OF TODAY” i form av ett enormt vildsvin. Trots att jag blivit kallad sölig fotograf vid ett tidigare tillfälle ;-) var jag nu snabb som blixten och skrek åt Chrille:
– LÄGG UT! LÄGG UT! och fick enligt mig själv en hyfsad bild både rent fotografiskt och kompositionsmässigt.

Äntligen riktigt varmt och skönt sa vi båda till varandra när vi körde över gränsen till Kroatien. Dubrovnik som var vårt första pit stop, var riktigt vackert, dock lite för mycket turister för vår smak (ända var det lågsäsong).
Dubrovnik från ovan

Camping var inte att tänka på, då den kostade lika mycket som en vecka på ett mer anspråkslöst ställe, så vi valde att åka till en ort vid namn Banja, där hittade vi en plats nere vid vattnet och med solnedgången sakta sjunkande i horisonten.
Det var här vi valde kalla vår resa ”RESAN DÅ VI TRÄFFADE PÅ DJUR I DESS MEST BESYNNERLIGA FORMER”.
Idag hände följande incidens:
Jag (Mia) satt på en stenmur, badade fötterna med blicken ut över havet, plötsligt känner jag något som slingrar sig runt högra ankeln och försöker dra ner mig i djupet, eftersom jag går under namnet ”blixten” drar jag upp fötterna snabbt som f.. och ser en ”jätte” bläckfisk , ingen löjlig liten calamares utan ”THE REAL THING” som hastigt simmade iväg.
Efter denna händelse vågade vi inte bada mer och bestämde oss får att åka vidare norr ut ;-)

7 Responses to Kroatien (Banja)