browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Namibia (Windhoek)

Posted by on 6 april, 2012

Efter en vecka i Sydafrika åkte vi norr ut igen med sikte på Walvis Bay i Namibia. Eftersom vi kört motorväg ner, bestämde vi oss för att chansa och ta ”dirtroads” på tillbakavägen. Bilen som vi hyrt, en Nissan är en 4×2 och inte alls anpassad för någon som helst offroadkörning. Det var ett under att vi inte fick punktering och det var ett under att vi inte fastnade på ställen där det var alldeles för mycket vatten, det var ett med andra ord ett stort under att vi överhuvudtaget kom fram till Walvis Bay efter 100 mil av skitvägar.

Nissan på skitavagar

Den stora fördelen med att ta ”dirtroads” är som på de flesta andra ställen i världen, sceneriet.

Öppna landskap

Vildhästar

Västkusten i södra Namibia består till stor del av förbjudna områden och orsaken till detta är DIAMANTER. Det fanns så mycket diamanter att man förr i tiden kunde plocka fickorna fulla och nya städer runt diamantområdena växte fram. Nuförtiden är städerna övergivna och stora diamantföretag tagit över ruljangsen och installerat gigantiska röntgenanordningar vid varje exit, så att ingen kan smuggla ut så mycket som ett sandkorn, men chauffören hittade en stor sten som han är övertygad om är en diamant.

Kolmanskopp

Ghosttown

Sanden tränger in i husen

RAA anlände den 1 april klockan 19.00. Allt funkade enligt tidschemat som utlovats i Ghana och det var två mycket glada ägare som körde ifrån Walvis Bay hamnområde. Själva båtfrakten har för oss flutit på som smör, precis tvärt emot vad alla sagt och vad som går att läsa.
Efter två veckor tillsammans med våra vänner Heimo och Dagmar (i en liten bil) kändes det ganska skönt att köra åt skilda håll, även om vi haft det trevligt tillsammans.

We are a happy family

I morgon(påsk lördag) kommer JT(Jocke) och Emil ner på en 10 dagar semester, vilket skall bli extremt roligt.

Skor

10 Responses to Namibia (Windhoek)

 1. Emil

  Hej På Er

  Det var trevligt i Namibia tillsammans med Er. Resan tillbaka till Sverige gick utan problem. Inga jobbiga väntetider vid stoppen J-Burg och Zurich. Baggaget kom med oxå så nu är det tvätt som gäller.

  Det var många härliga minnen vi delade under de 10 dagar vi umgicks. Natthimlen i Solitaire, alla dirtroads, Oryxen på Joe´s, Noshörningarna och de andra djuren i Etosha. Skall fixa ett bra webalbum med de bästa bilderna och dela med mig.

  Den 8e april var det ett reportage i DN Söndag om Etosha…. Snacka om sammanträffande ;-) Ser fram emot att ni får Internet möjligheter igen och kan uppdatera Er hemsida och dela med Er av bilder från Caprivi och Victoriafallen.

  Ha de så allra bäst så ses vi igen om några månader. Då blir det braiing på svenskt vis, Springbocken utbytt mot lamm och Boerkorven utbytt mot älgkorv kanske
  //E

  • Chrille

   En riktigt skönt avbrott i vår vardag och vi saknar er redan.
   Vi hörs och vi ser fram emot att se dina bilder på Picasa

 2. Lena

  Först av allt ett stort GRATTIS till Mia på födelsedagen idag onsdag. Har följt er resa på Sandzon en längre tid men inte ”fått tummen ur” att skriva en rad förrän idag. Skitdåligt jag vet! Hoppas att allt är bra med er, ser fram emot nya inlägg och ännu fler fantastiska bilder. Måste erkänna att jag printat ut barnhanden i Chrilles hand och gjort en tavla av som jag satt upp i rummet på jobbet. Jag tycker den är helt underbar.
  Sköt om er, många kramar från mig, Larsa och grabbarna.

  • Chrille

   Tack för det Lena. Visst blev bilden på den svarta handen bra, det tycker vi själva ivf.
   Hälsa Larsa och grabbarna

 3. Tessan

  Stort GRATTIS till Mia på födelsedagen!!

  Kram Tessan & co

 4. Pia

  Som vanligt väldigt roligt att läsa om era upplevelser. Det måste vara skitkul att få besök från Sverige också. Jösses vad långt ni kommit på er resa. Och det värkar som ni har haft bra flyt ”so far”. Här hemma är allt som vanligt. Jobbar och sliter. Vintern har varit mild,men trotts det låter våren vänta på sig. Det kom faktiskt snö på östsidan av landet under påsken. Ha det fortsatt fantastiskt bra! Kram från Pia

  • Chrille

   Det har varit grymt kul med påhälsning. Tack för att du skriver

 5. Skinner

  Jäklar vad snygga ni är!!!

  Här hemma är det knoppar i träden och snart dax för Tillgänglighetsdagarna.

  Kram!

  • Chrille

   Visst e vi snygga, nästan söta.
   ;-)

   Hoppas allt blir lika lyckat med FTD som det brukar bli. Hälsa alla på Funka