browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Namibia (Windhoek)

Posted by on 6 april, 2012

Efter en vecka i Sydafrika åkte vi norr ut igen med sikte på Walvis Bay i Namibia. Eftersom vi kört motorväg ner, bestämde vi oss för att chansa och ta ”dirtroads” på tillbakavägen. Bilen som vi hyrt, en Nissan är en 4×2 och inte alls anpassad för någon som helst offroadkörning. Det var ett under att vi inte fick punktering och det var ett under att vi inte fastnade på ställen där det var alldeles för mycket vatten, det var ett med andra ord ett stort under att vi överhuvudtaget kom fram till Walvis Bay efter 100 mil av skitvägar.

Nissan på skitavagar

Den stora fördelen med att ta ”dirtroads” är som på de flesta andra ställen i världen, sceneriet.

Öppna landskap

Vildhästar

Västkusten i södra Namibia består till stor del av förbjudna områden och orsaken till detta är DIAMANTER. Det fanns så mycket diamanter att man förr i tiden kunde plocka fickorna fulla och nya städer runt diamantområdena växte fram. Nuförtiden är städerna övergivna och stora diamantföretag tagit över ruljangsen och installerat gigantiska röntgenanordningar vid varje exit, så att ingen kan smuggla ut så mycket som ett sandkorn, men chauffören hittade en stor sten som han är övertygad om är en diamant.

Kolmanskopp

Ghosttown

Sanden tränger in i husen

RAA anlände den 1 april klockan 19.00. Allt funkade enligt tidschemat som utlovats i Ghana och det var två mycket glada ägare som körde ifrån Walvis Bay hamnområde. Själva båtfrakten har för oss flutit på som smör, precis tvärt emot vad alla sagt och vad som går att läsa.
Efter två veckor tillsammans med våra vänner Heimo och Dagmar (i en liten bil) kändes det ganska skönt att köra åt skilda håll, även om vi haft det trevligt tillsammans.

We are a happy family

I morgon(påsk lördag) kommer JT(Jocke) och Emil ner på en 10 dagar semester, vilket skall bli extremt roligt.

Skor

10 Responses to Namibia (Windhoek)