browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Senegal (Saly)

Posted by on 28 december, 2011

På vår väg till Senegal hade vi resesällskap i form av ett par meter engelsman, denne gigant blev placerad bak i bilen i liggande ställning.
Gränsövergången mellan Mauretanien och Senegal blev en smärre chock, det tog bara 30 minuter och sedan var det bara att köra in i landet (vi hade förväntat oss minst 5 tim) lätt som en plätt med andra ord.

Säg den lycka som varar för evigt för efter ca fem mil på fantastiska nyasfalterade vägar vart det stopp, totalstopp. Det visade sig vara studentuppror, polis, militär, studenter samt lärare kastade sten på varandra som värsta G8 mötet. Men eftersom det snart var skymning ville vi inte stanna och vänta tills kravallerna slutat så vi tog en ”genväg” genom en närliggande by. Byn som vi körde igenom upptäckte vi ganska snart var att jämföra med den by som Burt Reynolds och de andra grabbarna i filmen ”Sista färden” kom till. I byn hade barn (skitungar av första grad) mellan 13 och 16 år (tyvärr inte spelande banjo) lagt upp stora träd för vägen för att hindra folk att köra förbi utan att betala. Vi betalade inte och som tack för det blev vi attackerade. Jag (Mia) som flyttade träden från vägen vet nu mera hur det känns att bli stenad enligt gammal hederlig tradition. Vi tog oss dock igenom utan smärre skavanker i alla fall Chrille, ett par meter engelsman och RAA.

Lagom tills solen gick ner var vi framme vid camping Zebrabar som ägs av ett schweiziskt par sedan 15år tillbaka. Utmattade/sargade efter dagens strapatser intog vi en alldeles utomordentligt god middag tätt följd av ett antal öl, dock ej engelsmannen eftersom han hade en lätt huvudvärk efter dagens upplevelser (tunnbröd).

Mini marknad
På Zebrabar stannade vi i fem nätter och det var där vi också firade jul tillsammans med ett multi Kulti gäng ifrån världens alla länder, bl.a. en amerikansk fågelskådare, ett pensionerat par från England som ska åka ner till Sydafrika i en Morris Mini från 1953, ett äldre par från England som åker runt i världen för att flyga med sin luftballong, en schweizare som mer eller mindre cyklat över hela jordklotet i flera år samt vårt trevliga resesällskap ifrån Österrike/Italien.

Heimo, Dagmar och Mia på julafton 2011

Morris Mini från 1953
Pga. att det krävs betydligt mer pappersexercis för att åka bil genom länder än att åka med ryggsäck som vi är vana med, vart vi tvungna att ta oss till tullen i Dakar. Här stannade vi på en hotellparkering med RAA (finns ingen camping), bra ställe med vit strand och tillgång till dusch, dock överjäv… med mygg som höll oss vakna till 03.00.

Nu sitter vi ensamma på ett mer eller mindre minizoo (Le ferme de saly)vid havet och våra närmsta grannar är 4 greenmonkey, en babian, 2 åsnor, 2 hästar, 3 boaormar, en krokodil, ett gäng exotiska fåglar och en sexgalaen sköldpadda på 95 år som under högdragna stön sätter på sina två fruar, flera gånger dagen.

En hornbill
Gott Nytt år till er alla från oss här i mörka Afrika.

Chrille och Mia vid baren

19 Responses to Senegal (Saly)