browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

En smärre uppgradering för RAA (I den trevliga Spanska orten Vinaros)

Posted by on 10 november, 2011

Vi skulle kunna sätta rubriken: MAJOR FUCKED UP GEARBOX DISASTER eller RASAD VÄXELLÅDA helt enkelt, men vi väljer hellre att skriva som ovan.

Låta konstigt är en sak, men att bilen lägger av d.v.s. ADIOS är en annan.
Vår första tanke var ju så klart f.. men vi fick ju vara glada att vi stod vid sidan av vägen på en av Spaniens mest trafikerade motorvägar och inte ensamma i öknen utan en levande själ på mils avstånd.
Efter några minuters djupandning och 100 % ökad nikotinförbrukning lyckades vi samla oss så pass att chauffören kunde lokalisera felet: växellådan hade rasat, t.o.m. axlarna hade gått av i lådan.
Bärgare kom och körde oss till närmaste ort för en rejäl summa pengar och vi inkvarterades på ett sunkigt hotell där ingen kunde engelska (vår spanska sträcker sig till det ord vi skrivit ovan med versaler).

Dagen efter besökte Chrille bärgningsfirman som i sin tur rekommenderade oss att bärgas till nästa stora ort, ca 7 mil bort, eftersom verkstäderna i Vinaros troligtvis inte skulle kunna hjälpa oss.
Detta skulle kosta oss endast 12000:- Snacka om att ha huvudet under armen, som mamman till kartläsaren skulle sagt. UP YOURS Servicio de Gruas Vinaròs (bärgningsfirman).
Chrille envis som en åsna pressade bärgningsfirman att köra oss till en ”lokal” verkstad och tro det om ni vill, de lovade att hjälpa oss.

Vi checkade ut ifrån det sunkiga/icketalandeengelska/hotellet och flyttade in på Hotel VINAROS Playa, med utsikt mot havet (fint ska det vara).
Hotel Vinaros Playa

Stället är fullt med nya bekantskaper i 80+ åldern som babblar på oavbrutet utan att vi förstår ett smack. Men vi ser glada ut och nickar instämmande, fast de kanske frågar:
-är ni också här på rehabiliteringsresa efter en höftledsoperation?
Det som vi är mest imponerade av här är att spanjorerna på bilverkstaden arbetar som svin från 08.30-20.00 och inte försvinner iväg runt 11.00 för att käka tapas och därefter ta siesta i flera timmar.
Fyra nätter stannade vi i Vinaros som är en trevlig ort, att det är 23 grader och sol är inte så dumt det heller.
Nu åker vi söderut…

5 Responses to En smärre uppgradering för RAA (I den trevliga Spanska orten Vinaros)