browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Egypten (Aswan)

Posted by on 16 augusti, 2012

Sökord: Korruption, byråkrati och oärlighet.

Negativa rykten florerar om detta överbefolkade land ifrån väst till öst och jag vill lova ALLA rykten är sanna. Är det något land jag ångrat att vi besökt, så är det EGYPTEN. Sodom på jorden, där man får leta som efter en nål i en höstack efter en enda hederlig människa. Landet som är en skamfläck för kontinenten Afrika. Där en vit kvinna är lika betydelsefull som en hundskit. Egypten lika vedervärdigt som en malariamygga. Varbölden på planeten Tellus. Jag kedjar hellre fast mig naken vid en svart lavasten mitt ute i Nubiöknen (Sudan) i +50 grader, jag gifter mig hellre med alla talibanmän i Afghanistan samt Jimmie Åkesson, än sätter min fot här igen. Synd för övriga världen att inte Egyptens tio plågor må drabba detta gudsfärgätna land ännu en gång. ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG IGEN VILL JAG ÅTERVÄNDA HIT.
rat

Nu har vi väntat sedan förra torsdagen på att pråmen med RAA på skall anlända. Till hjälp har vi den lokala egyptiska fixaren Mohammed. Mohammed skiljer sig inte nämnvärt ifrån andra egypter vi stött på.  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ är det enda man kan avläsa i hans ansikte, för något pokerfejs har han inte. Mohammed är lika betydelsefull som en pissmyra, men vi har inget annat val än av att betala för hans ”tjänster” om vi inte vill stanna i Egypten för evigt.
Igår morse begav sig Chrille till hamnen för att hämta RAA (jag är inte tillåten att komma in), men RAA blev kvar pga. allt byråkratiskt dynga, samt att vi numera tillhör den lyckliga skaran av faranger som förser staden Aswan med internationellt bistånd d.v.s. vi är Aswans mjölkko. Vi får betala, betala och betala, för någon som helst ärlighet existerar inte, ärlighet är ett okänt begrepp i faraonernas land. Priset vi fick för en vecka sedan har ändrats 50 gånger och när jag ber Mohammed att specificera vad det är vi betalar för tar han sig för pannan och säger följande – I’m so tired, it’s Ramadan, so I can not think very clear. BASTARD!!!
pråm

Om det nu blir som vi hoppats att vi tillslut får tillbaka RAA, så kommer samma missöde möta oss på väg ut ifrån Egypten.

Det mest fantastiska är att egypterna själva verkar på något sätt upprörda över de allt färre turister som besöker land – Undra vad det beror på???????????????????????????

SORLIGT! att vår underbara resa skall få ett så tragiskt slut. Vi som älskar kontinenten Afrika och dess extremt trevliga invånare.

Mitt råd till er som drömt och planerat om en tripp hit, glöm det, åk till Syrien, Afganistan eller Darfur istället, det kan inte vara värre än Egypten.

8 Responses to Egypten (Aswan)

 1. Veronica Olander

  Tjena tjena Mia o Chrille! Har allt följt Eran resa här på nätet. UNDERBART FANTASTISKT. Så Impad. Tror Absolut att jag kan hälsa från alla på Attendo (huset som Gud glömde) men som ska rivas*L* Hmm.. Vi måste absolut ses när du kommer hem. Sista inlägget här har bjudit på stort leende, Tror du fick med dtmesta. Är väl bara rännskitan som fattas?? Fy fn. Men Mia min Vän, du vet väl att allla Vackra sagor har ett slut!! Snart är Ni på G igen o kan glömma denna håla. Jag Lovar ska Aldrig sätta min Fot i de landet!!!

  Massor av Kramar till er båda o stort Tack för underbar läsning o fantastiska bilder. Puss/ Veronica

  • Chrille

   Självklart ska vi synas när jag kommer tillbaka och tack för att du kommenterar.
   ;-)

 2. Johan

  Tjena Chrille (och Mia)!

  Hoppas ni mår bra och att ni lämnat Egypten nu och får en bättre sista del av ert äventyr!
  En liten fråga till dig Chrille:
  När tror ni att ni är i Stockholm igen och ungefär när vill du att det står en arbetsplats redo för dig?
  /Kling

 3. Tessan

  Usch va trist :( har det löst sig nu ?

  • Chrille

   Jadå, nu har det löst sig och vi kom fram till Kairo efter 5 dagar i ”Western dessert” med ”White dessert” som höjdpunkt. Idag har vi varit på svenska ambassaden och bett de skriva ett brev som vi måste ha med oss till Libyens ambassad. Går allt enligt plan så får vi Libyen visat i veckan och äker sedan över där till Tunisen för att ta färja till Frankrike eller Italien.

 4. Gunilla och Erick

  Gunilla och Erick
  Hej på er ! VI har samma erfarenhet av Egypten , jordens rövhål, all dynga kommer ut där!
  Annars verkar ni ha en rejäl resa bakom er . Snart hemma i Sverige antar jag ?! Vore jättekul om
  ni kan lägga in ESLÖV i er slutrutt !
  Ha det bäst och hoppas att ni snart blir släppta från faraonernas rike.
  Många kramar
  Erick och Gunilla

  • Chrille

   Tja!
   Många människor måste helt enkelt tycka som oss. Vi får se hur de blir med Eslöv men vi lovar att komma förbi om inget händer, ivf på en fika.
   Hade bra så hörs/syns vi