browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Namibia/Sydafrika (i väntan på RAA)

Posted by on 29 mars, 2012

Container

Så var vi då äntligen i södra delarna av Afrika och döm av vår förvåning när piloten innan landning meddelade att tempraturen i Windhoek(huvudstaden i Namibia) endast var 10 grader.
Vi kommer att frysa ihjäl sa vi båda till varandra, men när solen började visa sig i horisonten steg graderna snabbt till behagliga 25 grader.
Windhoek ligger på 1650 meters höjd och har en fantastisk klar och hög luft. Invånarantalet är på ynka 340 000 och de flesta invånarna är ”färgade” vilket innebär att man inte är svart utan en mix. Vissa kallar sig själva för det gräsliga namnet ”bastard” som kommer ifrån att ursprungsbefolkningen skaffat barn med tyska kolonialister.
Det som är obehagligt i Windhoek är att ingen promenerar på gatorna efter mörkrets inbrott. Alla åker bil eller taxi av den orsaken att rånrisken är så extremt hög.
Som vi nämnt i tidigare inlägg, har vi fraktat RAA (anledningen är att central afrika inte känns så säkert, oroligt i Nigeria, regnsäsongen börjar i Kamerun (se filmsnutt från youtube)

och vi har fortfarande efter 6 månader inte lyckats få ett Angola visum) tillsammans med den utländska Landcruisern ”Baby” i en container och vi har flugit med dess ägare hit till Namibia. Då det skulle dröja två veckor för RAA att komma hit valde vi att följa med de i deras hyrbil och åka söderut till Sydafrika. Avståndet till Kapstaden från Windhoek är 138 mil och naturen är helt fantastisk på sina håll. Tyvärr är både Namibia och Sydafrika dyrt och hotellpriserna nästan dyrare än i Europa, vilket medfört ett rejält hål i vår annars så välfyllda plånbok (i alla fall i Västafrika).

Väg i Namibia

Geopard
Kapstaden är sig likt sedan förra gången 2009, med undantaget att nya höghus ploppat upp som svampar ur jorden och kriminaliteten minskat till viss del, områden som District 6 (Cape Flat) finns fortfarande kvar med sina korrigerade plåtskjul och i lyxområdena lever fortfarande 90% ”vita”. Apartheid är något som inte skall existera längre, men rasismen frodas inte enbart mellan vita och svarta utan också mellan människor som talar engelska och afrikaan.

Cape Town

Pigvin

Struts

Grattis Leif Janzon till dina 70år.

2 Responses to Namibia/Sydafrika (i väntan på RAA)