browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ghana (Accra)

Posted by on 16 mars, 2012

Ghana landet där kristendomen/Gud blivit en affärsidé utöver det vanliga.
När vi åker omkring med RAA i Ghana har vi ständigt ett leende på läpparna och det beror inte på att allt är så exceptionellt vackert eller bra utan pga. man har här valt att ge affärer/företag de mest sjuka namn vi någonsin hört talas om. Ni som tänkte starta ett företag eller dylikt och grubblat på vilket namn er verksamhet skall ha, här kommer förslag:

 • Merciful God Vulcanise Shop
 • The Finger of God Business Center
 • Burger in Christ Ent.
 • Thank U Jesus Fast Food
 • Its well without my souls Trucks
 • Promise land Taxi Station
 • Gods pencil has no eraser Hair Saloon

Det motsägelsefulla är att samtidigt som Ghana är så extremt religiöst iallafall på ytan är det mest kriminella landet än så länge på vår tripp. En kvinna som bodde på samma ställe som oss blev knivskuren på stranden för en vecka sedan (hon utmanade visserligen ödet genom att springa omkring med en kamera på magen, trots avrådan från alla).
Men om vi med vår minimala erfarenhet och kunskap om Västafrika sammanfattar våra intryck så är Ghana det land som vi känt oss minst trygga i och vi var övertygade om det motsatt innan vi kom hit.

GreenTurtle Lodge

Fiskare

Sverige har ett barbariskt förflutet här i Ghana när det gäller handeln med slavar. Längs hela atlantkusten kan man se Fort från det förgångna, som först användes för handel av varor, men som senare blev en viktig del av slavhandeln. Här fängslades människor i fängelsehålor inte ens värdiga för kackerlackor i veckor/månader i väntan på att föras igenom Door of No Return till skepp ut i världen. Det är ganska fantastiskt att Sverige nästan alltid i prekära situationer genom historien väljer att mörka, snarare än belysa, för ingen har väl fått lära sig i skolan att vi ägnat oss åt slavhandel i Västafrika?

Fort i Ghana

Något som känns bra nu såhär efteråt är att vi slängt på en styrservo, så nu kan vi även parkera RAA utan att bli dyngsura av svett. Vi köpte delarna av en lokal kille som vi fick tips om och det första beskedet vi fick var att de enbart skulle ta några dagar att skaka fram delarna. När det inte hade hänt ett smack på 4dagar blev den skäggige sned på mecken så dagen efter var han på plats men givetvis med fel delar, han hade glömt bort att vi kör en vänsterstyrd Landy. Efter 8 dagars väntande var allt på sin plats och vi kunde åka vidare.
*PUST*
I och för sig gjorde detta inte så mycket då vi bodde billigt och hade ett bra beach liv under tiden.
Billy

Mia solar

Ghana är en viktig destination för oss, dels för att vi verkligen längtat till ett engelsktalande land och dels för att vi valt att skeppa RAA härifrån. Efter mycket detektiv och pappersarbete är allt äntligen ordnat och vi lastar in RAA tillsammans med Dagmars och Heimos bil som de fö. kallar Baby i en container med destination Walvis Bay, Namibia. Samma kväll sätter vi oss på ett flyg till samma land.  Vi flyger som tur inte med In God we trust Airlines som använder sig av mekaniker från Jesus can repair everything Aircraft Motors.

10 Responses to Ghana (Accra)

 1. Jimmy

  Tjenare,

  Tänkte jag skulle slänga in en kommentar, måste säga att det ser förbannat härligt ut och att ni ser ut att ha det bra och må bra. Måste vara en grym upplevelse. Som någon skrev några rader upp så krossade Gnaget Luleå, det var en härlig syn + att Frölunda åkte ut igår mot Brynäs.

  Blir det upp på östkusten nu eller kommer ni hålla er i dom centrala delarna?
  Fortsätt uppdatera så mycket ni kan, det är uppskattat =)

  Ha det gott så höres vi!

  //Jimmy

  • Chrille

   Tja!
   Efter södra delarna bär de av uppåt på östkusten så de blir inte så mycket centralafrika för oss, en stor anledning är att regnsäsongen drar igång och då blir vi fast i 4 månader innan vi kan åka vidare.
   Även fast du inte kanske tror det så försöker vi uppdatera så fort vi kan… problemet har mer med fungerande internet och ström att göra.

   Jag är lika stolt som förra året över Gnaget men jag blir ännu gladare över att DO kvalar… och att tjocka ,feta frölunda åkte ut i kvarten(igen).
   :-O
   Hade bra o hälsa din blivande fru

 2. Ted

  Tjenare!

  Skönt att höra ifrån er igen:)
  Lova som sagt växer på fast man inte märker det som andra gör!
  Zandra var iväg med en henne idag och vaccinera kolla längd och vikt ( 68cm 7215g).
  Är det flyg som gäller nu för er när ni lämnat RAA eller hur tar ni er fram? Vilket land som ni varit i hittils i Afrika har varit mest intresserat av fotboll? gett bort några mer bollar papa blance:)
  Hade bra nu och ta hand om er.
  Kram Ted

  • Chrille

   Tja och skönt att höra att du/ni har de bra.
   Flyg blev det mellan Ghana och Namibia men sen blir de inget mer flyg för oss (förhoppningsvis).
   Har inte gett bort fler bollar även fast många har frågat. I Ghana frågade de flera gånger om fotbollar även fast de hade råd. Jag låtsades vara en fotbollsscout i Ghana så grabbarna smörade mycket för oss och trixade jotta framför oss hela dagarna.
   ;-)
   Elfenbenskusten är nog de land som varit mest fotbolls tokiga… men de flesta i Västafrika har varit är fotbollstokiga faktiskt.

   Take care

 3. Tessan

  Kul att höra av er igen! Det var ett lite väl långt uppehåll där, hann ju bli orolig :-)
  Hur går rutten vidare nu?
  Kram Tessan & Co.

  • Chrille

   Allt flyter på, vi har kört in bilen i en kontainer och väntar att den ska komma till Namibia första veckan i April. Efter Namibia åker vi till Angola om vi väl får ett visum(har hållt på i 7månader med det nu), Botswana, Zimbawe är de som kommer här näst.

   Sköt om dig och hela familjen

 4. Michael o Christina

  Det känns bra att allt flyter på med er. Hoppas att det förblir så resten av resan. Här flyter allt på som vanligt. Jobb och åter jobb. Det har kommit lite vårfåglar och även tranorna som vi har bakom huset är på plats. Lova växer som bara den. Är redan en charmig liten dam. ( skickar lite bilder till er mail ) Är väldigt förtjust i sin farfar och släpper honom inte med blicken. Nu närmar vi oss bröllopet som skall bli en upplevelse.

  Christina och Michael

  • Chrille

   Hej på er!
   Vi är nu i Namibia som är exakt som Europa, iallafall prismässigt. Lova kommer nog att bli ännu mer förtjust i sin gammelfaster :-) Skall du ha frack eller smoking på bröllopet? Sköt om er.

 5. Anders

  Hej
  Börjar bli tjatit att fråga men mår ni bra ? Varför flyger ni ? pga oroligheter i vissa länder eller pga tidsplan eller något annat ?
  För övrigt Chrille till lite viktigare saker, så går AIK nu mot GULD. Dom ser riktigt bra ut bara skador kan stoppa dom nu. Det är magiskt på Hovet nuförtiden.
  Kramar på er
  Anders

  • Chrille

   Tja!
   Vi mår utmärkt och anledningen till att vi skeppar bilen och flyger en sträcka är att Nigeria är oroligt, regn säsongen i Kamerun har precis börjat(redan över 2 meter djupa lerpölar) och vi har inte fått vårat Visum till Angola. Ingen vi har träffat på har fått visum till Angola, de som har fått det har oftast flugit hem för att skaffat det och sedan tillbaka men de e för dyr lösning får oss.
   Skit kul för Gnaget och Gozzi.

   Forz@ Gnaget