browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ghana (Accra)

Posted by on 16 mars, 2012

Ghana landet där kristendomen/Gud blivit en affärsidé utöver det vanliga.
När vi åker omkring med RAA i Ghana har vi ständigt ett leende på läpparna och det beror inte på att allt är så exceptionellt vackert eller bra utan pga. man har här valt att ge affärer/företag de mest sjuka namn vi någonsin hört talas om. Ni som tänkte starta ett företag eller dylikt och grubblat på vilket namn er verksamhet skall ha, här kommer förslag:

  • Merciful God Vulcanise Shop
  • The Finger of God Business Center
  • Burger in Christ Ent.
  • Thank U Jesus Fast Food
  • Its well without my souls Trucks
  • Promise land Taxi Station
  • Gods pencil has no eraser Hair Saloon

Det motsägelsefulla är att samtidigt som Ghana är så extremt religiöst iallafall på ytan är det mest kriminella landet än så länge på vår tripp. En kvinna som bodde på samma ställe som oss blev knivskuren på stranden för en vecka sedan (hon utmanade visserligen ödet genom att springa omkring med en kamera på magen, trots avrådan från alla).
Men om vi med vår minimala erfarenhet och kunskap om Västafrika sammanfattar våra intryck så är Ghana det land som vi känt oss minst trygga i och vi var övertygade om det motsatt innan vi kom hit.

GreenTurtle Lodge

Fiskare

Sverige har ett barbariskt förflutet här i Ghana när det gäller handeln med slavar. Längs hela atlantkusten kan man se Fort från det förgångna, som först användes för handel av varor, men som senare blev en viktig del av slavhandeln. Här fängslades människor i fängelsehålor inte ens värdiga för kackerlackor i veckor/månader i väntan på att föras igenom Door of No Return till skepp ut i världen. Det är ganska fantastiskt att Sverige nästan alltid i prekära situationer genom historien väljer att mörka, snarare än belysa, för ingen har väl fått lära sig i skolan att vi ägnat oss åt slavhandel i Västafrika?

Fort i Ghana

Något som känns bra nu såhär efteråt är att vi slängt på en styrservo, så nu kan vi även parkera RAA utan att bli dyngsura av svett. Vi köpte delarna av en lokal kille som vi fick tips om och det första beskedet vi fick var att de enbart skulle ta några dagar att skaka fram delarna. När det inte hade hänt ett smack på 4dagar blev den skäggige sned på mecken så dagen efter var han på plats men givetvis med fel delar, han hade glömt bort att vi kör en vänsterstyrd Landy. Efter 8 dagars väntande var allt på sin plats och vi kunde åka vidare.
*PUST*
I och för sig gjorde detta inte så mycket då vi bodde billigt och hade ett bra beach liv under tiden.
Billy

Mia solar

Ghana är en viktig destination för oss, dels för att vi verkligen längtat till ett engelsktalande land och dels för att vi valt att skeppa RAA härifrån. Efter mycket detektiv och pappersarbete är allt äntligen ordnat och vi lastar in RAA tillsammans med Dagmars och Heimos bil som de fö. kallar Baby i en container med destination Walvis Bay, Namibia. Samma kväll sätter vi oss på ett flyg till samma land.  Vi flyger som tur inte med In God we trust Airlines som använder sig av mekaniker från Jesus can repair everything Aircraft Motors.

10 Responses to Ghana (Accra)