browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Mali (Bamako)

Posted by on 14 januari, 2012

Ja då var det dags för att byta land igen. Denna gång valde vi att köra över en liten gränsstation. Detta innebar endast fem minuters pappersarbete och sedan var det bara att åka in i Mali.
Det finns vissa risker med att välja en relativt liten ort för att byta land och i detta fall innebar det att det inte fanns någon tull som kunde stämpla in vår bil. Trots idogt letande i över 30 mil fick vi höra av alla polismän vi mötte att det inte var nödvändigt, så vi körde på. Det finns en annan risk som vi upptäckte ganska snart, det fanns inga bensinstationer och med 10 mil till närmaste relativt stora ort och 5 liter kvar i tanken, började den mindre avslappnade och lugna hälften i RAA att få små lätta svettningar. Men den lugna och trygga chauffören uttryckte sig följande – det ordnar sig lilla råttan och det gjorde det, vi fick köpa 10 liter diesel i petflaskor i en liten, liten by och så vart det problemet ur världen.
Senare samma kväll kom vi fram till Bamako, huvudstaden i Mali (som inte har något terrorist eller kidnappnings hot över sig, bara så ni vet… ni som undrar vad f.. vi gör här).
Här träffade vi på vårt tidigare resesällskap Heimo & Dagmar, samt de engelska ballongfararna och englands svar på Rosa bussarna, Oasis Overlanders (som vi stötte på i Senegal). Oasis Overlanders består av ett gäng rejält överviktiga tjejer mellan 18 och 25 år, Steve ca 40 bast och som är chaufför ifrån Down Under, samt några killar i 25 till 30 årsåldern som vi inte kommit på om de är passagerare eller medhjälpare, hur som helst så har de alla ett gemensamt, öl.

Sleeping Camel Camping
Bamako är en större stad än man kan tro och otroligt förorenad av avgaser. Köer av bilar och mopeder ringlar sig igenom hela staden och så gör även floden Niger.

Floden Niger

Folket är trevliga men värmen gör det närmaste omöjligt att vandra omkring, så taxi är det som gäller. Tyvärr var både jag och Chrille envisa som vanligt och valde att promenera runt och detta ledde till att även jag blev snuvig/hostig av utsläppen här.

På väg in till Bamako
Barn som tigger

Efter att ha fått vårt visum till Burkina Faso stod vi inte längre utan körde söderut. Vår sista anhalt i Mali blev Sikasso, där vi tog in på hotell Tata. Ett helt ok ställe om man inte har för höga predationer och spagetti Boulognes gick inte av för hackor (kocken hade dessutom varit i Göteborg).

En sur unge

En glad man

Imorgon åker vi vidare till Burkina Faso, då Mali endast är ett transitland för oss, eftersom man inte kan åka till de mest intressanta ställena här.
Burkina förväntas (åtminstone vad alla säger) vara hur fascinerande som helst.

Comments are closed.