browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Montenegro (Buljariea)

Posted by on 23 oktober, 2011

Slovakien var över förvänta, mycket berg och många slott och borgar. Pepparspray blev inhandlat efter inrådan från en släkting.
Efter det åkte vi in i Ungern vilket var väldigt platt med enormt stora åkrar överallt. Åka omkring i Budapest på kvällen och leta hotell tog så låååång tid att vi tröttnade och åkte därifrån.
I Rumänien var vi bara en kort sträcka, men det vi såg var stor fattigdom och häst & vagn som färdmedel på vägarna ( Mia liknar det vid en scen ur en Andrej Tarkovskij film).

Familj på häst och vagn i Rumänien

Vi sov på hotell i Serbien och käkade riktigt god inhemsk mat.
Bosnien som stod näst på tur är nog det land (vad vi sett) som har blivit mest drabbat av Balkankriget med sönderskjutna/utbombade hus längs hela gränsen mot Serbien.

Järnväg i Rumänien

En smärre chock var det när vi körde på en skit stor örn (troligtvis större än en Kungsörn enligt Chrille). Den satt fast över halva framrutan ett bra tag innan den ramlade av. Eftersom Mia var lätt chockad fick hon ingen bild på flygfät och blev pga. det mobbad som ”VÄRLDENS SÖLIGASTE FOTOGRAF”.

Samma dag som fågelincidensen fick vi reda på av Ebon att Mia blivit gammelfaster. GRATTIS TED & SANDRA!!!!!

När vi lämnade Bosnien för Montenegro började ett 24 timmar långt åskoväder, det regnade och regnade så mycket att när vi kom in i Albanien blev medelhastigheten 7 km/tim. Vi upptäckte ganska snart att vi inte skulle komma så långt, så vi vände tillbaka till Montenegro, där vi är just nu. Montenegro är ett lilleputtland med mycket fin natur och med landremsa mot Adriatiska havet. Skönt klimat och Mia har badat, 18 grader enligt Anders badtermometer, TACK ANDERS!

4 Responses to Montenegro (Buljariea)